ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"Περίεργα" τηλεκοντρόλ

Ως «το πρώτο τηλεχειριστήριο ʽφυσικούʼ interface» χαρακτηρίζει η Flowton Technologies σύστημα τηλεχειρισμού της στο Kickstarter, όπου και απευθύνθηκε για να συγκεντρώσει χρηματοδότηση για την ανάπτυξή του.
Το Flowton Controller αποτελεί στην ουσία έναν αισθητήρα ο οποίος τοποθετείται στο δωμάτιο όπου βρίσκονται και οι συσκευές που θέλει να ελέγχει ο χρήστης. Όσο ο χρήστης βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον αισθητήρα, μπορεί να προβαίνει σε δραστηριότητες όπως η αλλαγή καναλιού στην τηλεόραση ή η ενεργοποίηση του air - condition, απλά και μόνο μέσω φωνητικών εντολών ή χειρονομιών.
Το σύστημα παραπέμπει στο Kinect της Microsoft και σε δυνατότητες όπως αυτές που έχει ανακοινωθεί πως θα διαθέτει το επερχόμενο Xbox One της εταιρείας. Ο αισθητήρας θα συνοδεύεται με κάποια πρότυπα, τα οποία αναθέτουν «εργασίες» σε συγκεκριμένες χειρονομίες, ωστόσο αυτό θα είναι παραμετροποιήσιμο, όπως διαβεβαιώνει ο Άλεκ Γκόρντον, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Flowton Technologies.
Παράλληλα, το όλο σύστημα δεν θα είναι τόσο «ευαίσθητο» ώστε να δημιουργείται σύγχυση λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας πολλών ατόμων στο χώρο: για να έχει ο χρήστης, για παράδειγμα, πρόσβαση στην τηλεόραση, θα πρέπει πρώτα να προεκτείνει το χέρι του προς αυτήν, με την παλάμη να «κοιτά» προς την κατεύθυνσή της (σαν να πιέζει ένα μεγάλο κουμπί), ενημερώνοντας έτσι τον αισθητήρα ότι κάτι θέλει να κάνει.
Αν και ο Γκόρντον δεν θεωρεί πως η συσκευή της εταιρείας του θα καταργήσει τα «συμβατικά» τηλεχειριστήρια, εκτιμά πως η άμεση και φυσική αλληλεπίδραση με ανθρώπους αποτελεί το μέλλον της τεχνολογίας, κάτι που φάνηκε από την απήχηση που είχαν οι οθόνες αφής και το Kinect. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης απομένουν επτά ημέρες, και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 9.000 δολάρια από τον στόχο των 150.000, ωστόσο στην Flowton Technologies φαίνεται να επικρατεί αισιοδοξία, καθώς φαίνεται να έχει προσελκυστεί κάποιο ενδιαφέρον, οπότε θα ξαναγίνει αντίστοιχη προσπάθεια μέσα σε μερικούς μήνες.
Παραμένοντας στον χώρο του τηλεχειρισμού, η Revolv, εταιρεία που εδρεύει στο Κολοράντο, έχει αναπτύξει το Smart Home Solution (ανακοινώθηκε πως πλέον βρίσκεται στο στάδιο των προ-πωλήσεων), το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χειριστεί συστήματα του σπιτιού του (τηλεοράσεις, κονσόλες ψυχαγωγίας, ηχοσυστήματα, φώτα, αυτόματες κλειδαριές κ.α) μέσω του iPhone ή του iPad του. Το σύστημα κοστίζει 299 δολάρια και ο χρήστης αποκτά ένα Wi-Fi hub και πρόσβαση στην υπηρεσία cloud της Revolv.
Το hub συνδέεται με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού και «βλέπει» όλες τις συσκευές με ασύρματη σύνδεση που έχουν ήδη εγκατασταθεί, επιτρέποντας τον χειρισμό τους από τη φορητή συσκευή του χρήστη (προς το παρόν, μόνο συσκευές της Apple, ωστόσο αναμένεται σύντομα και η συμβατότητα με Android). Ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται άμεσα τις συσκευές ή να αυτοματοποιεί διαδικασίες, ενώ το σύστημα μπορεί να αντιλαμβάνεται μέσω GPS τη θέση του (όπως, για παράδειγμα, όταν ο χρήστης πλησιάζει το σπίτι) και να εκκινεί προγραμματισμένες λειτουργίες (χαλαρωτική μουσική, προθέρμανση της κουζίνας κ.α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642