ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μια Μείωση στο 3% του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το 2014, μπορεί να φέρει ανάσα στην αγορά.



Σε δραστική μείωση του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, η φορολογική επιβάρυνση θα περιοριστεί έως και 70%, καθώς ο βασικός συντελεστής θα υποχωρήσει στο 3% και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Όπως αναφέρεται στο «Έθνος» της Τρίτης, με τη μείωση του φόρου το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως θα διευκολυνθούν οι αγοραπωλησίες ακινήτων και θα δοθεί ανάσα στην κτηματαγορά.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και το γεγονός ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων επί των οποίων υπολογίζεται ο φόρος θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα μέχρι και το τέλος του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα επιθυμούσε την πλήρη κατάργηση του φόρου ή τη μείωσή του κατά 50%. Τελικά επιλέχθηκε μια μέση λύση με μείωση του φόρου κατά 70% σε σχέση με τον υψηλότερο συντελεστή.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642