ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Υγρομόνωση - Στεγάνωση

Υγρομόνωση

Ταράτσα

Την ταράτσα , για να μην έχουμε υγρασίες που φθείρουν το κτίριο, είναι καλό να την μονώνουμε, τουλάχιστον με μια υγρομόνωση. Οι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το θέμα της υγρομόνωσης, είναι αρκετοί, αλλά θα επικεντρωθούμε στους επικρατέστερους και τους πλέον αποτελεσματικούς. Αυτοί είναι:
α. Με ασφαλτόπανο

Το ασφαλτόπανο είναι ένας τρόπος υγρομόνωσης, πολύ αποτελεσματικός, αλλά καλό είναι να σκεπάζεται και να μην αποτελεί την τελική βατή επιφάνεια, διότι ελαχιστοποιείται η διάρκεια ζωής του. Αν σκεπαστεί, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό και μεγάλη διάρκεια ζωής.




β. Με επαλειφόμενο στεγανωτικό

Ένας τρόπος που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην μάχη των υλικών για την αντιμετώπιση της υγρομόνωσης, είναι τα επαλειφόμενα στεγανωτικά. Υπάρχουν προϊόντα ενός ή και παραπάνω συστατικών, όπου στην ουσία δημιουργούν μια αδιαπέραστη προστατευτική μεμβράνη προστασίας από την εισχώρηση νερού και την δημιουργία των πολύ σημαντικών προβλημάτων της υγρασίας.

 

Ανιούσα υγρασία


 Η ανιούσα υγρασία, είναι η υγρασία που οφείλεται στην υγρασία που ανέρχεται από το έδαφος, διαμέσου των τοίχων ή του σκυροδέματος κι εμφανίζεται κυρίως στα χαμηλά σημεία είτε εντός του κτιρίου, είτε στην εξωτερική πλευρά του.
Το φαινόμενο συμβαίνει επειδή τα περισσότερα δομικά υλικά περιέχουν μικροσκοπικούς πόρους, που «απορροφούν» το νερό από το έδαφος και αναγκάζουν την υγρασία να ανέλθει, όπως ακριβώς το πετρέλαιο ανέρχεται μέσω του φυτιλιού σε μια λάμπα πετρελαίου.
Αυτή είναι συνήθως και η πλέον δύσκολη περίπτωση για την οριστική αντιμετώπισή της κι υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλές περιοχές συνολικά με το ίδιο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς υπάρχει αντιμετώπιση, τόσο με την τεχνολογία (ειδικά μηχανήματα που εγκαθίστανται μόνιμα στο κτίριο και την εξαλείφουν), όσο και με πιο κλασσικές μεθόδους. Το σίγουρο είναι πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει συγκεκριμένης τακτικής για την αντιμετώπισή της.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ανιούσα υγρασία;

Το ύψος στο οποίο θα φτάσει η ανιούσα υγρασία σ’ έναν τοίχο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους των πόρων στον τοίχο, του τύπου ταπετσαρίας ή χρώματος, καθώς και του βαθμού υγρασίας του εδάφους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανιούσα υγρασία είναι απίθανο να ανέλθει πάνω από 1,5 μέτρα. Εντούτοις, σε ακραίες περιπτώσεις (π.χ. όπου ο τοίχος έχει καλυφθεί από αδιαπέραστη μεμβράνη) η υγρασία μπορεί να ξεπεράσει σε ύψος ακόμη και τα 2 μέτρα.

Πώς ξέρουμε αν έχουμε πρόβλημα ανιούσας υγρασίας;

Η διάγνωση της υγρασίας στα κτίρια θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από γνώστη του αντικειμένου, εντούτοις, χαρακτηριστικά σημάδια της ανιούσας υγρασίας είναι:
  • Σημάδια υγρασίας (υγροί τοίχοι, ξεφλουδισμένα χρώματα, μούχλα) που δεν ξεπερνούν σε ύψος το 1,5 μέτρο στους τοίχους του ισογείου.
  • Υγρά ή αποσυντεθειμένα περβάζια.
  • Παρουσία αλάτων στους τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642