ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κατασκευή Σπιτιών : Ποια είναι η διαδικασία οικοδόμησης;

Κατόπιν σκέψεως και οικογενειακών συσκέψεων, αποφασίσατε να χτίσετε ένα καινούριο σπίτι.Εδώ θα πούμε μερικές συμβουλές, για να γίνει ακόμη ευκολότερη η διαδικασία που ξεκινήσαμε με την απόφασή μας αυτή. 

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής: 

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, συγκεντρώνει όλα τα επίσημα έγγραφα τα οποία αφορούν στο οικόπεδο, όπως ένα τοπογραφικό σχέδιο (αν υπάρχει, αλλιώς το αναθέτουμε σε μηχανικό), τα συμβόλαια του ακινήτου κι όλα τα υπόλοιπα νομιμοποιητικά έγγραφα του οικοπέδου, τα έχει σε αντίγραφα, ώστε να μπορεί να τα διαθέσει.

Στην συνέχεια, επιλέγει έναν (ή και παραπάνω) μηχανικό ή έναν αρχιτέκτονα ή μια κατασκευαστική εταιρία, ώστε να κάνει μια αρχική συζήτηση, σχετικά με το τί θέλει να κατασκευάσει, από τί υλικά να γίνει η κατασκευή, τί χώρους έχει ανάγκη ώστε να ζει άνετα, κλπ.

Ο μηχανικός ή η εταιρία με τη σειρά τους, εξετάζει συνολικά το θέμα και διαπιστώνει αν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την εκτέλεσή των εργασιών.

Ακολουθούν η δημιουργία των προσχεδίων και η σύνταξη του προϋπολογισμού.

Το κόστος του έργου, υπολογίζεται με βάση την εμπειρία του μηχανικού στο πώς θα κάνει την μελέτη για την κατασκευή, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και το είδος του σκελετού, κλπ.

Τέλος, ανατίθεται στον αρμόδιο μηχανικό η έκδοση της οικοδομικής αδείας και ξεκινά η κατασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, τα στάδια της κατασκευής είναι: μελέτη, οικοδομική άδεια, μέτρα ασφαλείας, κατασκευή, επίβλεψη, αντισεισμική προστασία, αποπεράτωση της οικοδομής, παραλαβή κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642