ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ανακαινίσεις σπιτιών - Οικοδομικές εργασίες (μέρος B')


 4.       Ξηρά δόμηση – Γυψοσανίδες.

Ένας τρόπος δόμησης, είναι η ξηρά δόμηση. Όταν λέμε ξηρά δόμηση, αναφερόμαστε στις γυψοσανίδες.
Οι γυψοσανίδες, δεν είναι μόνο για να κατασκευάζουμε  ψευτοδόκαρα και διακοσμητικά φατνώματα. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα ολόκληρο σπίτι από γυψοσανίδες.
Στα μεταλλικά κτίρια για παράδειγμα, συνήθως η τοιχοποιία αποτελείται από γυψοσανίδα στην εσωτερική πλευρά, εσωτερική μόνωση και τσιμεντοσανίδα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Επάνω στην τσιμεντοσανίδα, εφαρμόζουμε σύστημα θερμοπρόσοψης.


 5.       Χτισίματα.

Για να χτίσουμε μια επιφάνεια, χρησιμοποιούμε ένα από τα παρακάτω δομικά υλικά.
Το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά κι η τελική επιλογή του υλικού, είναι δική μας.
 Σημαντική είναι βεβαίως κι εδώ η εμπειρία του συνεργείου, μιας και  όλοι θέλουμε οι τοίχοι μας να είναι ίσιοι, με τα σωστά σενάζια, τα σωστά ανοίγματα, τα σωστά υλικά συγκόλησης.

 Αυτά είναι:
 -          Τούβλο
 -          Τσιμεντόλιθος
 -          A-Block/Ytong


 6.       Σοβαντίσματα.

Στο στάδιο των σοβάδων, προσέχουμε δύο πράγματα.
Το ένα είναι η αναλογία του υλικού του σοβά, διότι μια παραπάνω δόση σε ασβέστη ή λιγότερο τσιμέντο, θα επιφέρει κι αλλαγές στην συμπεριφορά του τοίχου ως δομικό στοιχείο.
Το άλλο είναι η επιλογή του μάστορα, διότι η απειρία μπορεί να επιφέρει στραβούς τοίχους, «καρούμπαλα» ή λακούβες στους τοίχους, στραβές ακμές και γωνίες που δημιουργούν ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Καλό είναι στις κάθετες γωνίες, να τοποθετείτε γωνιόκρανα, τα οποία αυξάνουν την αντοχή στον χρόνο και τις λιγότερες δυνατόν ζημιές από την καθημερινή χρήση του σπιτιού.
Στους εξωτερικούς σοβάδες, προσέχουμε ιδιαίτερα την αναλογία των υλικών, αφού καταπονούνται πολύ περισσότερο.
Βέβαια, τώρα τελευταία, με την χρησιμοποίηση συστημάτων θερμοπρόσοψης, τα οποία αντικαθιστούν τους εξωτερικούς σοβάδες, τα προβλήματα των ρηγματώσεων, σχεδόν εξαλείφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642