ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μονώσεις _ Ανιούσα Υγρασία


Γενικές πληροφορίες:

Η ανιούσα υγρασία, είναι η υγρασία που ανέρχεται από το έδαφος, λόγω κακής ή καθόλου μόνωσης των θεμελίων ή/και από το υπέδαφος, διότι σε κάποιες περιοχές, υπάρχουν φλέβες νερού κάτω από την επιφάνεια της γης, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Η ανιούσα υγρασία, ανέρχεται διαμέσου των τοίχων ή του σκυροδέματος κι εμφανίζεται κυρίως στα χαμηλά σημεία είτε εντός του κτιρίου, είτε στην εξωτερική πλευρά του.
Το φαινόμενο αυτό, συμβαίνει επειδή τα περισσότερα δομικά υλικά περιέχουν μικροσκοπικούς πόρους, που «απορροφούν» το νερό από το έδαφος και αναγκάζουν την υγρασία να ανέλθει, όπως ακριβώς το πετρέλαιο ανέρχεται μέσω του φυτιλιού σε μια λάμπα πετρελαίου.
Αυτή είναι συνήθως και η πλέον δύσκολη περίπτωση για την οριστική αντιμετώπισή της κι υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλές περιοχές συνολικά με το ίδιο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς υπάρχει αντιμετώπιση, τόσο με την τεχνολογία (ειδικά μηχανήματα που εγκαθίστανται μόνιμα στο κτίριο και την εξαλείφουν), όσο και με πιο κλασσικές μεθόδους. Το σίγουρο είναι πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει συγκεκριμένης τακτικής για την αντιμετώπισή της.
Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζονται με απόλυτη εγγύηση από κάποιον ειδικό κι ακριβώς αυτό είναι που μπορούμε εμείς να εγγυθούμε από την μεριά μας. Έχουμε την τεχνογνωσία που χρειάζεται, καθώς και την θέληση να εξαλείψουμε τα όποια προβλήματα που δημιουργούνται από την ανιούσα υγρασία.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ανιούσα υγρασία;



Το ύψος στο οποίο θα φτάσει η ανιούσα υγρασία σ’ έναν τοίχο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους των πόρων στον τοίχο, του τύπου ταπετσαρίας ή χρώματος, καθώς και του βαθμού υγρασίας του εδάφους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανιούσα υγρασία είναι απίθανο να ανέλθει πάνω από 1,5 μέτρα. Εντούτοις, σε ακραίες περιπτώσεις (π.χ. όπου ο τοίχος έχει καλυφθεί από αδιαπέραστη μεμβράνη) η υγρασία μπορεί να ξεπεράσει σε ύψος ακόμη και τα 2 μέτρα.

 

 

 

Πώς ξέρουμε αν έχουμε πρόβλημα ανιούσας υγρασίας;




Η διάγνωση της υγρασίας στα κτίρια θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από γνώστη του αντικειμένου, εντούτοις, χαρακτηριστικά σημάδια της ανιούσας υγρασίας είναι:
  • Σημάδια υγρασίας (υγροί τοίχοι, ξεφλουδισμένα χρώματα, μούχλα) που δεν ξεπερνούν σε ύψος το 1,5 μέτρο στους τοίχους του ισογείου.
  • Υγρά ή αποσυντεθειμένα περβάζια.
  • Παρουσία αλάτων στους τοίχους.




το είδαμε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642